Vogelwandeling langs de Sentse kreken

Onder begeleiding van natuurgids Bart Vandevoorde wandelen we langs Sents natuurschoon en observeren we vogels met speciale aandacht voor weidevogels als grutto en kievit, maar ook een overvliegende bruine kiekendief zal niet aan onze aandacht ontsnappen en dijken en kanten speuren we naar de roodborsttapuit. Vergeet je wandelschoenen, weerbestendige kledij en eventueel je verrekijker niet

Locatie

Sint-Margriete 9981 Hontseindestraat (Roeselareweg) de Roeselarekreek (reservaat Natuurpunt) (Google Maps: 51.265965, 3.54930)

Onder begeleiding van natuurgids Bart Vandevoorde wandelen we langs Sents natuurschoon en observeren we vogels met speciale aandacht voor weidevogels als grutto en kievit, maar ook een overvliegende bruine kiekendief zal niet aan onze aandacht ontsnappen en dijken en kanten speuren we af op zoek naar de roodborsttapuit.
Vergeet je wandelschoenen, weerbestendige kledij en eventueel je verrekijker niet.

We wandelen vanaf de Roeselarekreek in de richting van de Oude Haantjesgatpolder en via de Boerekreek komen we 5 km later terug aan. De wandeling duurt ongeveer 2,30 u.

We spreken af aan de Roeselarekreek (reservaat Natuurpunt). Daar kan geparkeerd worden, enige probleem is het adres. Op Google Maps heet het daar Hondseindestraat maar in werkelijkheid Roeselareweg. Gemakkelijkst is de volgende coördinaten in Google Maps kopiëren: 51.265965, 3.549300.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
2.00

voor bondsleden: gratis
voor niet-leden: 2€

Inschrijven

Gratis voor leden Gezinsbond
Niet-leden betalen 2 euro (wandeling met ontbijt) of 2 euro voor wandeling alleen.
Inschrijven verplicht voor 20 april bij Paul Deleu of Christa Coene

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Christa Coene/Paul Deleu

Meer activiteiten

Ma apr 10
Locatie

Kaprijke 9970 Alfred de Taeystraat 40 School Kaprijke

Zo jun 25
Locatie

Eeklo 9900 Gentsesteenweg 80 Provinciaal Domein Het Leen

Zo apr 23
Locatie

De Pinte 9840 Pintestraat 29 Domein Begonia